Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:177492
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Svētku karalis Līksmības mājā”- neliela, 27, 9 cm augsta melnkoka Amenhotepa III statuja, kuras smalkajā modelējumā meklējamas līdzības ar dziedātājas Mi portretu. Mi portretā īpaši akcentēta galva, smalki izstrādājot parūku. Ķermenis attēlots slaids, ļoti piegulošas, smalka auduma kleitas apņemts. Tumšais koka pamatmateriāls pretstatīts zelta auskariem, rokassprādzei un kaklarotai.
Līdzīgu statusu Senmetam Amenhotepa III laikā ieņēma Amenhoteps, Hapu dēls, kas bija faraona personīgais padomdevējs un ieņēma augstu stāvokli galmā, daudz ticis portretēts. Pēc nāves viņš tika pielīdzināts dievībai un godāts kā medicīnas dievs. Viņa statujām(5.attēls) tika piedēvētas maģiskas īpašības, to apliecina gluds izberzums papirusa vidū, kas radies cilvēkiem bieži pieskaroties, un uzraksts uz pjedestāla: „Nāciet pie manis, jo es varu nodot Amunam- Ra visu, kas man ir pateikts”. Amenhoteps parasti attēlots rakstveža pozā, individualizētiem, smalki modelētiem sejas vaibstiem.
Amenhotepa III sievas Tijes idealizētais portrets(6. attēls) saglabā augstu individualitātes pakāpi. Kobras uz viņas pieres simbolizē Uto un Nekhbet, Lejas un Augšēģiptes dievietes, uz kroņa pamata cartouche- ovāls ierāmējums, kurā rakstīts valdnieces dzimšanas un kroņa vārds.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1237427
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties