Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Satversmes tiesas 2014.gada 19.marta sprieduma analīze no politikas un tiesību mijiedarbības aspekta

     

    Eseja3 Tiesības

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739581
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Satversmes tiesa izvērtē (..) vai pastāv kādi apsvērumi, atbilstoši kuriem apstrīdētā norma būtu jāatzīst par spēkā neesošu ar atpakaļejošu datumu tikai attiecībā uz konkrētu personu.” kā arī Satversmes tiesas 2009. gada 21. decembra spriedumu lietā Nr. 2009-43-01 35.1. punktu, kurā sacīts, ka „(..) Satversmes tiesai iespēju robežās jāatturas no tādu lēmumu pieņemšanas, kuri būtu finansiāli vai organizatoriski grūti izpildāmi”, tiesiskās stabilitātes un skaidrības saglabāšanai pieņēma lēmumu piemērot risinājumu atcelt apstrīdēto normu tikai attiecībā uz SIA „Sātiņi-S”. Šāda lēmuma pieņemšanas rezultātā ir redzams, kā kārtējo reizi šajā lietā tiesa saskaras ar politikas un tiesību mijiedarbību, šoreiz jau politikas ietekmes rezultātā. Tiesa, pamatojoties uz precedentu tiesībām, izvēlējās tādu spriedumu, lai tas būtu pēc iespējas labvēlīgās, lai īstenotu Sugu un biotopu aizsardzības likuma pārejas noteikumu 8. punkta leģitīmo mērķi.
Analizējot šo spriedumu, es nonācu pie secinājuma, ka politikas un tiesību mijiedarbība tiesiskā un demokrātiskā valstī ir neizbēgama parādība. Lai varētu spriest taisnīgu un objektīvu tiesu, ir nepieciešams izskatīt lietu gan no tiesību, gan no politiskā aspekta. Politikas un tiesību saikne ir atgriezeniska, taču ir jāatceras, ka politika ir valdība, savukārt valdība ir likumdevējs, attiecīgi politika ir likumdevējs. Likumdevējs nekad negribēs pieļaut to, lai viņa radītās normas būtu pretrunā ar viņu pašu, līdz ar to likumdevējs, jeb politika, vienmēr centīsies radīt tādas tiesību normas, lai tās nespētu ietekmēt to.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1340679
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties