Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:701601
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāna “Cilvēks ar zilo putnu” fragmentā ir aprakstīta Anšlava Eglīša un viņa sievas Veronikas Janelsiņas dzīve un rakstnieka darbs trimdā Vācijā, parādītas grūtības, ar kurām rakstnieks saskarās rakstot. Savukārt intervija atklāj romāna tapšanas reālus faktus un sniedz ieskatu rakstnieces Laimas Kotas domās. Abu tekstu mērķis ir parādīt lasītājam rakstnieku grūtības tālu no mājas, pirmajā tekstā runa iet par Eglīša darbu trimdā, taču trešais teksts dod ieskatu autores darba procesā. Tas ir smags pārbaudījums – nepazaudēt iedvesmu un radošo garu, kā arī saikni ar savu dzimteni, dzīvot svešumā. Mūsdienās arī daudzi cilvēki dodas citās valstīs laimes meklēšanās, bet viņiem ir bažas, tomēr gan rakstnieka Anšlava Eglīša un viņa sievas, gan Laimas Kotas pieredze pierāda, ka savu zilo putnu var atrast, cik grūti tas nebūtu. Eglīšu pāris atrada savu laimi ASV, romāna autore Laima Kota – Turcijā, un jebkurš cilvēks var atrast savu laimi jebkur pasaulē.
Manuprāt, teksti ir saturiski saistīti. Romānā fragmentā ir tēlaini aprakstītas grūtības, ar ko Anšlavs Eglītis saskaras rakstot svešumā, bet intervija sniedz ieskatu romānā tapšanas procesā no tā autores skatpunkta.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties