Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:924201
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc manām domām, Latvijā visas pazīmes liecina par strauju sabiedrības noslāņošanos. Un tas novērojams kā apakšējo slāņu pagrimums un augšējo slāņu arvien pieaugošā nekaunīgā iedzīvošanās pārticībā. Šeit pa vidu veidojas tā saucamais Latvijas sabiedrības vidusslānis, kas ir ļoti niecīgs un to pierāda nevienas vien valsts un uzņēmumu teiktais par Latvijas noslāņošanās politiku.
Pirmais, ko es varētu minēt kā argumentu savam viedoklim, ir ANO dienai veltītās konferences darba grupu rezultāti, kur septītajā apakšpunktā par sabiedrības attīstību un globalizāciju minētas globalizācijas vājās vietas Latvijā. Līdzās neatrisinātajiem pilsonības jautājumiem, izglītības problēmām, importa – eksporta nesabalansētībai un citām visai nepatīkamām lietām minēts mazais, visai trūcīgais sabiedrības vidusslānis.
Kā nākamo minēšu kādā NATO konferencē radušos jautājumu par to, kāpēc ASV atbalsta NATO paplašināšanu. Šis jautājums tieši tika attiecināts uz Latviju. Un atbilde nu noteikti nepierādīja Latvijas vidusslāņa stabilo stāvokli, gluži pretēji. Atbilde skanēja šādi: „Amerikai ir svarīgi, lai Latvijā būtu stabilas demokrātiskās institūcijas, kuras veicinātu Latvijas attīstību, lai Latvijā veidotos turīgāks sabiedrības vidusslānis, kas varētu atļauties, ko vairāk par ikdienas vajadzībām, un būtu demokrātijas balsts.”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties