Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:960266
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Citiem nekādas problēmas noteikti nesagādā runas sarakstīšana, bet cietiem pat tas sagādā problēmas, un kur nu vēl uzstāšanās ar šo runu auditorijas priekšā. Teorijā runa ir par lampu drudzi, tas jau nav nekas ļauns, rada tikai lieku satraukumu, un tieši pirms pašas runas, kad tas vismazāk vajadzīgs. Teorijā, protams, runa ir par citām problēmām, kuras nākas pārvarēt uzstāšanās laikā.
Ja uzstāšanās rada satraukumu, domāju, ka tas ir veselīgi, jo pēc runas būs gandarījums, ka tā ir izdevusies, un bez jebkādām problēmām. Protams, ir jāsagatavo runa, garāka vai īsāka, nozīmīga vai mazāk nozīmīgāka, jo tai ir jābūt veiksmīgai un klausītājus ieinteresējošai. Uz vietas izdomāta runa nebūs tik veiksmīga, jo tā nebūs pārdomāta, ar spēcīgiem argumentiem. Domāju, ka neesmu vienīgā studente, kas ir runas sagatavošanu atlikusi uz pēdējo brīdi, un tas ir stirpri ietekmējis manu darba aizstāvēšanu un līdz ar to arī vērtējumu.
Literatūrā tiek minēts, ka nelielas nesagatavotas runas arī ir treniņš. Tam es pilnībā piekrītu, ka tie ir treniņi, bet šai runai jābūt svešā sabiedrībā, jo tieši tad var iemācīties regulēt lampu drudža sajūtu, tā vienkārši ir dabiskāka un tuvāka vide tai, ko var sagaidīt auditorijas priekšā. Ja šī runa tiek norunāta draugu vai ģimenes lokā, tad zūd īstenības sajūta, jo šie cilvēki ir pazīstami, un viņi negribēs aizvainot ar savu kritiku. Mans viedoklis sakrīt ar teorijā minēto, ka vajag trenēties videokameras priekšā, jo sevi analizējot, draugi vai ģimenes locekļi, arī piedalīsies diskusijā, jo pats sevi tu jau kritizē.
Runas sagatavošana ir svarīga pašas runas daļa. Noteikti ir jābūt runas plāna punktiem, nevis visai runai, jo tad tā tiks vienkārši nolasīta, un klausītājiem radīsies sajūta, ka runātājs nav pietiekoši iedziļinājies tēmā. Un to vajag izmēģināt kaut vai spoguļa priekšā, jo tad var iemācīties saglabāt vajadzīgo nopietnību. Nedomāju, ka draugu lokā vai ģimenes locekļu lokā tas tik labi izdosies, te var iemācīties savaldīties.
Pati drudžinākais laiks ir tieši pirms pašas uzstāšanās, jo tad jāsāk domāt par to vai pietiekoši pareizi ir sagatavota runa, ar spēcīgiem argumentiem, vai nebūs kāda neveikla situācija uzstāšanās laikā utml.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125005
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties