Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:823237
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Agrāk romi nodarbojās ar lopkopību, precīzāk zirgu aprūpēšanu, un amatniecību. Padomju gados tie stājās oficiālās darba vietās dažādās rūpnīcās, tas neprasīja ne izglītību, ne kvalifikāciju, bet, līdz ar šīs sistēmas beigām, arī romi palika bez darba un izglītības. Ienākumi romu ģimenēs nemēdz būt augsti, jo tie vai nu strādā kādus sezonālos darbus - lasa sēnes un ogas, vai pārtiek no pensijām un bērnu sociālajiem pabalstiem. Iespējams zināma izeja būtu, ja romi atgrieztos pie savām tēvtēvu profesijām - kalēja, lopkopja, juveliera un citām, tomēr tā būtu tikai neliela daļa, kas šādā veidā rastu risinājumu. Lielākajai daļai tas nebūtu labs risinājums, jo tradīcijas ir pārtrūkušas un pasaules darba tirgus ir mainījies, līdz ar to atkal nonākam pie secinājuma, ka primārais ir izglītības nodrošināšana.
Šai senajai tautai ir arī dziļas saknes Latvijas vēsturē, tādēļ no vienas puses var teikt, ka tie ir labi integrējušies, tie par savu dzīvesvietu uzskata Latviju, kā arī lielākā daļa ir apguvuši latviešu valodu. Tomēr lielākā problēma ir sociālā atstumtība, nepietiekamā izglītība, bezdarbs un zemais dzīves līmenis. Lai gan šai tautai ir ļoti senas, interesantas un dziļas tradīcijas, kas augsti lolo ģimenes vērtības, tai tomēr ir jāmainās līdz ar laiku un jāsaprot, ka tie nedrīkst būt vienaldzīgi pret izglītību. Romiem jāpieņem mūsdienu pasaules vērtības un jāsavieno tās ar savām, lai spētu sekmīgi integrēties sabiedrībā, jo apkārtējie, lai kā vēlētos palīdzēt, to nespēj, ja vien paši romi viņiem neļauj to darīt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311973
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties