Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:843030
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Teika ir viens no Rīgas mikrorajoniem. Tā vēsturiskais centrs ir Zemitāna laukums, ap kuru arī sākās ēku izbūve. Apbūves struktūra Teikā, galvenokārt, ir lineāra. Visbiežāk tā ir daudzveidu lineāra, taču ir satopami arī šahveida un retāk – pakavveida apbūves piemēri.
Šobrīd Teika ir viens no visattīstītākajiem mikrorajoniem Rīgā, jo tajā ir attīstīta komercdarbība (divi lieli tirdzniecības centri), daudz un daudzveidīgas dzīvojamās ēkas, vairākas nozīmīgas mācību iestādes, sporta un ēšanas zona, kā ar citas industriāli nozīmīgas ēkas. Šeit ir arī plašas iespējas svārstmigrēt, jo uz centru un citiem Rīgas mikrorajoniem var nokļūt ātri un vienkārši - pierobežā ir dzelzsceļš, cauri mikrorajonam iet tramvaja sliedes, un pa Brīvības gatvi kursē dažnedažādi autobusi, trolejbusi un mikroautobusi.
Veicot šo darbu man problēmas sagādāja funkcionālo zonu atrašana, jo Teikas mikrorajonā ir skaidrs vēsturiskais centrs un robežas, taču ir problemātiska funkcionālā saistība, jo rietumos ir attīstīta industriālā un komercdarbība, bet centrs ir mierīgāks un tur, galvenokārt, ir sastopamas dzīvojamās ēkas.
Kopumā šis darbs man palīdzēja daudz labāk iepazīt rajonu, kurā es dzīvoju un pavadu katru dienu. Es uzzināju to, cik patiesībā Teika ir liela un cik daudzveidīgas funkcijas tā pilda. Manuprāt, šeit ikviens cilvēks var nodrošināt sev pilnvērtīgu dzīvi un netraucēti pavadīt brīvo laiku.
Es uzskatu, ka nākotnē šis mikrorajons noteikti nepiedzīvos regresu, jo vēl pirms pāris desmitiem gadu šeit bija tikai dzīvojamo ēku kompleksi un lēti īpašumi, taču tagad ar katru gadu pieaug gan iedzīvotāju skaits, gan ēku daudzveidība un vērtība – tiek celtas jaunas dzīvojamās un biroju ēkas, restorāni, sporta kompleksi un mācību iestādes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1347451
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties