Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:845173
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad krievu karaspēks ienāca Latvijā, sākās divkāršais jūgs. Varenā Krievija sāka uzspiest gan savu ticību, gan valodu, gan citas lietas un sākās masveida pārkrievošanās. Tautu tas neapmierināja un sākās 1905. gada revolūcija.
Cilvēki gribēja revolūciju, jo strādniekiem bija ļoti slikti darba apstākļi daudzi dzīvoja pagrabos bez mēbelēm un labierīcībām, tauta bija beztiesīga vēlēt tiesīgie bija aptuveni tikai 3% no Rīgas iedzīvotājiem. Tādēļ cilvēki sāka cīnīties par savām tiesībām un idejām. Pilsētnieki organizēja mītiņus, streikus, demonstrācijas un izplatīja skrejlapas, savukārt laukos dzīvojošie darīja pavisam ko citu, piemēram, izcirta mežus, dedzināja muižkungu muižas. Šajā laikā radās „Meža brāļu” kustība, taču tā revolūcijas iznākumu nespēja mainīt. Revolūciju apspieda 1907. gadā, nošāva 2041 revolucionārus, 427 pasludināja nāves spriedumu, katorgā uz Sibīriju tika izsūtīti 2652 cilvēki, bet 7 – 8 tūkstoši sodīti ar cietumsodu. Taču revolūcijai tomēr bija savi panākumi. Atcēla muižnieku privilēģijas un klaušas. Atbrīvoja tautskolas no jebkuras cara ierēdņu uzraudzības. Lai bērniem un skolotājiem būtu vieglāk, tautskolās par dzimto un mācību valodu izsludināja latviešu valodu, bet krievu par mācību priekšmetu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1186636
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties