Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:241672
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat tiek nodrošināts dažāds finansējums dzīvojamo māju iekļaujošās teritorijas sakopšanai un uzlabošanai. Māju apsaimniekošanu veic sertificēti apsaimniekotāji, kuru darbību uzrauga speciāla inspekcija (E&IC, 2006). Tātad, var secināt, ka sistēma ir izplānota un izveidota tā, lai atvieglotu un jo vairāk – paātrinātu dzīvojamo māju atjaunināšanu. Jau līdz 2004.gadam Lietuvā renovētas bija vairāk nekā 700 mājas (E&IC, 2006), kas padara to par labas prakses piemēru, no kā mācīties un gūt idejas.
Kopumā, var secināt, ka no idejas par mājas atjaunināšanu līdz gala rezultātam ir ilgs ceļš. Sākot ar optimālākā varianta izvēli, visu iesaistīto īpašnieku un atbildošo organizāciju vienošanos, un beidzot ar būvdarbu veikšanu. Visu nepieciešams sīki izplānot un veidot projektu, lai piesaistītu līdzekļus gan no valsts iestādēm, gan komercbankām. Tāpat šāda apjoma darbus, kuru īstenošanai nepieciešama vienbalsība ir grūti veikt, jo tieši šīs vienbalsības vairumā gadījumu arī trūkst. Projekta izveidē un īstenošanā iesaistītas tiek dažādas organizatoriskās un izpildvienības, kas to padara par garu, birokrātisku procesu vairumā gadījumu. Tāpat, salīdzinot ar citām valstīm var secināt, ka Latvijā šis process ir diezgan sarežģīts. Lietuvā tas ir daudz labāk izplānots un noslīpētas dažādas nianses, kā arī iedzīvotāju uzskati par dzīvojamo ēku revitalizāciju ir daudz pozitīvāki, jo ir veiktas dažādas informatīvās kampaņas un izveidota kvalitatīvāka finansējuma sistēma.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties