Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434045
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izpētītot dažādus informācijas avotus no interneta, var izdarīt secinājumus par dabas resursu ietekmi uz pasaules ekonomiku.
1. Mūsdienu apstākļos dabas resursu patēriņš turpina pieaugt. Ir divi alternatīvi pasaules ekonomikas attīstības veidi: turpināt palielināt derīgo izrakteņu izpēti un ražošanu, kā arī resursu saglabāšanu.
2. Dabas resursi ir nepieciešams ekonomikas attīstības nosacījums, vissvarīgākā valsts nacionālās bagātības sastāvdaļa, un attiecīgi lielāks nodrošinājums ar tiem visos aspektos ir pozitīvs faktors. Tāpēc ar tām saistītās problēmas tiek samazinātas līdz vissarežģītākajām dabas resursu efektīvas izmantošanas problēmām valsts un tās reģionu ilgtspējīgai un dinamiskai ekonomikas attīstībai.
3. Lielākā daļa dabas resursu ir koncentrēta jaunattīstības valstīs. Galvenā šo valstu ekonomiku "slimība" ir orientācija uz izejvielu eksportu, savukārt apstrādes rūpniecības attīstība ir sasalusi. Tajā pašā laikā dabas resursu trūkums attīstītajās Rietumu valstīs nosaka galveno starptautiskās dabas resursu tirdzniecības plūsmu virzienu no jaunattīstības valstīm (ražotājām) uz attīstītajām (patērējošajām) valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties