Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Renē Dekarta darbā "Pārruna par metodi" argumentācijas analīze

     

    Eseja3 Filosofija

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973920
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dekarts atzīst Dievu kā ideju par pilnību. Attiecinot domas uz lietām, kas bija ārpus viņa paša, kas nekādā veidā nebija pārākas par viņu, Dekarts varēja noteikt tās par esošām vai neesošām atkarībā no viņa gribas, bet apšaubīt augstāku būtni nebija viņa varā: „Bet tas nevarēja būt attiecībā uz ideju par tādu būtni, kas ir pilnīgāka par mani, jo to uzskatīt par neesošu būtu acīmredzami neiespējams” . Šai būtnei, protams, bija jābūt pilnīgākai par pašu Dekartu, jo tas būtu neticami, ka mazvērtīgāka būtne valdītu pār augstākstāvošu būtni: „būtu ļoti pretīgi, ja pilnīgākais izrietētu kā sekas no mazāk pilnīga un atrastos atkarībā no tā, un, ja arī varētu būt, ka no nekā kaut kas rodas, tad es nespēju iedomāties, ka tas varētu attiekties uz mani.” Autors arī konstatēja, pirmkārt, ka visas nepilnības, kas piemīt viņam, nevar piemist dievam, jo viņš pats vēlējās no tām atbrīvoties, otrkārt, ņēmis vērā, ka ikviena saliktība liecina par atkarību, tas ir, trūkumu, dievam nav ķermeņa.
Dekarta argumenti tēžu pierādīšanai ir nepretrunīgi, tie mani lielākoties saistīja. Dažkārt bija grūti izsekot autora teiktajam, taču pamatojumi ir pārliecinoši. Var spriest, ka argumentus filozofs ir izvēlējies rūpīgi, tos vairākkārt pārdomādams. Mūsdienu zinātne attīstās ar lieliem ātrumiem, taču Dekarta filozofija tagadnē, kā arī nākotnē, manuprāt, paliks nesalaužama un efektīva.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1360313
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties