Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:106333
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savas recenzijas pēdējā teikumā Silvija Radzobe, manuprāt, pārāk kritiski vērtē izrādi: „Bravo Mārtiņa Egliena (Pieters) artistiskumam! Bet vai ir normāli, ja aizraut spēj tikai otrā plāna personāžs, kura vienīgais "saturs" ir stostīšanās?” Protams, Pietera tēls bija visai iespaidīgs ar savu runas veidu, bet izrāde nav tik kritiski jāvērtē, jo būtībā šī izrāde ir tiešs Blaumaņa lugas „Ļaunais gars” iestudējums, kur gandrīz nekoriģētā veidā ir rādīts viss, kas notiek lugā, režisors ir vēlējies parādīt Blaumaņa laika estētismu, ir taču nepieciešams arī, kas klasisks un nedeformētā veidā pasniegts.
Jāpiekrīt Mārītei Gulbei, kas saka, ka „īpaši samākslota, neveikla gan Blaumanim, gan šai iestudējumā ir un paliek Mantrauša prāta zaudēšanas aina”. Varbūt lugā to tik ļoti neizjūt, ka šī aina vienkārši neiekļaujas kopējā lugas darbībā, bet izrādē, tas spilgti izpaudās, pēkšņais Mantrauša sajukuma iemesls ir divdomīgs, man radās domas, ka, iespējams, Mantrausis tikai tēlo, lai spētu vēlāk neievērots savākt naudu un pazust. Šī aina ar sarkano skatuves apgaismojumu neradīja ticamības iespaidu.
Tās, protams, ir kritiķu domas, bet man interesēja iepazīties arī ar „parasto” skatītāju viedokli, kā viņi novērtē šo izrādi un vai arī ir tik par kritiski noskaņoti. Pētot portāla Delfi lietotāju atsauksmes jāsecina, ka vairumā dominē negatīvi izteikumi, protams, izmantojot kārtējos vulgāros apzīmējumus. Vairums izrādi sauc par primitīvu, garlaicīgu, neinteresantu, tas izskaidrojams, ar jau iepriekš pieminēto, novitāšu trūkumu. Atradās arī ik pa kādai pozitīvai un glaimojošai atsauksmei: „Lugu redzēju, ļoti patika. Brīnišķīgs aktieru ansamblis, sen nebiju ko tik labu skatījusies!” Jāpiekrīt aktieri godam veica savu darbu, man jāsaka, ka man luga arī patika, protams, nav labākā ko esmu redzējusi, bet noteikti ieteiktu noskatīties saviem draugiem. Kas attiecas uz skatītājiem, tad mani pārsteidza, tas cik daudz jauniešu bija zālē, ņemot vērā, ka tas bija sestdienas rīta pulksten 12.00, tāpēc secinu, ka Blaumanis ir klasika, kuru ciena un atzīst jebkura vecuma skatītāji.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1311159
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties