Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:425381
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatā tiek runāts arī par mīlestību un ar to saistītām reālām situācijām. Piemēram, kādēļ laikam ejot pāru starpā zūd kaisle? Dzen skolotājs atbild, ka mīlestības , kas nesusi kaisli, lēnām kļūst par jūtām. Kaislei izzūdot, rodas citas attiecības daudz dziļākas, uz kurām balstās uzticēšanās, atbalsts viens otram. Katrā ziņā daudz vairāk kā kaisle.
Kāds cits no „Dzenbudistu stāstiem” vēsta par ļoti pieklājīgu un neuzbāzīgu mācekli, kurš nekādā gadījumā negribēja traucēt aizņemto skolotāju, lai rastu atbildes uz saviem jautājumiem. Pat tad, kad skolotājs vaicāja, vai viņam nav kādi jautājumi, māceklis atteica : „Dzen skolotājs tik aizņemts, kā lai tāpat vien traucēju?” Tā tas norisinājās vairākus gadus un beigu beigās skolotājs sacīja: „nevēlēšanās citus apgrūtināt ir vērtība, bet, ja tās ir par daudz, tiek pazaudēts laiks un iespēja pašam sevi apzināt.” Šie stāti stāsta par vērtībām, par iedziļināšanos sevī un apkārtējā vidē, par izpratni un labākā saskatīšanu. Pat melošana sniedz vērtīgu labumu, ne savtīgu labumu otram.
Budismā lielu nozīmi pievērš sevis izzināšanā un lielu daļu sevis izzināšanā sniedz meditācija. Bet tā nav vienīgā metode, kā sevi izzināt. „Doma, ka vienīgais ceļš uz izpratni ir meditācija- ir aprobežota”. Budismā un, domāju, ka ne tikai budismā arī dzīvē, kur reliģijai nav īpašas nozīmes, izpratnei jānāk caur sirdi.
Izlasot šo grāmatu un painteresējoties nedaudz vairāk par budismu un dzenbudismu varu secināt, ka šī reliģija man šķiet simpātiskāka par kristīgo ticību. Vismaz tik daudz cik esmu uzzinājusi, tā liekas pamācoša un reāli izmantojama, šeit netiek nekas uzspiests un atbildes uz jautājumiem jārod pašam sevī, izzinot sevi, lai kļūtu par labāku cilvēku. Grāmata ir interesanta un saistoša.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties