Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:213648
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pievēršoties operācijai, var noskaidrot, ka tobrīd (arī filmā) problēmas ar aklo zarnu tiek raksturota kā “sānu slimība ”. Vārds apendicīts parādās tikai pēc 500 gadiem. Skatoties no bioloģiskā un anatomiskā faktora – lai veiktu šāda veida operāciju nepieciešama invazīva ķirurģija, lai tādu veiktu nepieciešamas labas anatomiskas zināšanas. Pat pieņemot, ka tās Roberts būtu guvis veicot autopsiju līķim, bet no kurienes viņam bija iespējams uzzināt par to, ka tieši izņemot aklo zarnu iespējams labot šo vainu? Kā risināt lielo asins zudumu problēmu? Šo zināšanu trūkumam var pieskaitīt arī opija izmantošanu anestēzijai.
Viens no patiesajiem faktiem ir Ibn Sina pastāvēšana. Šāds personāžs figurē ap 10. gadsimtu Persijas impērijā. Viņš patiešām ir bijis ārsts, domātājs, astronoms, pārzinājis citas zinātnes, tai skaitā, matemātiku. Sarakstījis vairākas grāmatas par medicīnu. Jāpiebilst, ka pārējie galvenie personāži ir izdomāti.
Taisnība ir arī par Lielo Seldžuku impēriju. Seldžuku impērija ir pastāvējusi no 11. līdz 14. gadsimtam. Tie pārstāvēja sunnītu musulmaņu Seldžukīdu dinastiju. Šī impērija bija veikusi lielus iekarojumus Tuvajos austrumos. Tiek uzskatīts, ka šī impērija ir aizsākums mūsdienu Turcijai. To galvenā mītnes vieta arī bija Isfahāna.
Roberts Kols atgriežoties Anglijā dibina savu hospitāli. Šis fakts ir pilnīgi nepareizs, jo pirmais hospitālis rādās tikai pēc 300 gadiem Rietumeiropā. Arī šeit filmas scenārijs mums melo par vēsturi un tās faktiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1376026
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties