Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:287807
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kino industrijas kontrole bija ļoti viegls process, jo tā sastāvēja no nedaudziem lieliem uzņēmumiem, kas bija dārgo izmaksu dēļ. UFA kinostudijas drīz sāka atbrīvoties no darbiniekiem, kas bija ebreji, kā arī pārtrauca kontaktu ar ebreju aktieriem. 1933.g. 14. jūlijā tika nodibināta Reiha filmu kamera, kas uzraudzīja kino industriju ikdienā un pāredzēja visas tās darbības. Tika kontrolēta visa kino sfēra un strikto noteikumu iespaidā daudzi devās uz ārvalstīm. Savukārt, radio bija ļoti populārs un nozīmīgs saziņas līdzeklis un tas atradās sabiedriskajā īpašumā. Gebelss to uzskatīja par vismodernāko un vissvarīgāko masu ietekmēšanas instrumentu. Radio tika kontrolēts un tas atradās divu reihskomisāru rokās. Tas diezgan ātros tempos pārņēma avīzes un likvidēt oficiālo komunistisko un sociāldemokrātisko presi bija viegli. Cenzūrai pastiprinoties tikai retais rakstnieks varēja rādīt kvalitatīvus darbus Vācijas ietvaros.
Starp karu periods Vācijā bija ļoti cieši kontrolēts. Kultūras jomas un citi masu komunikācijas līdzekļi tika stingri ierobežoti. Vācija dienas avīžu skaits bija milzīgs un, lai mazinātu nevēlama viedokļa paušanu, tika likvidēta sociāldemokrātiskā prese. Hitlera kultūras revolūcijas kodols bija ebreju likvidācija no ikdienišķās telpas un kultūras jomas, kas rezultējās ar kulturālu Vācijas pārveidi. Daudzi jomu pārstāvji un organizācijas pakļāvās jaunajai valsts idejai, atbrīvojot ebrejus un idejas oponentus no amatiem. Nacionālsociālistu nākšana pie varas un tās nelikumīgais raksturs padarīja to par politiskās sistēmas revolucionāru apvērsumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties