Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:645560
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Godājamie klātesošie,
Sākšu savu runu ar to, ko tad īsti nozīmē vārds ‘prezidents’. Vārds ‘prezidents’, tulkojumā no latīņu valodas – praesidens (prasidentis), nozīmē „priekšā sēdošs”, kā arī tiek izklāstīts, ka ‘prezidents’ ir uz zināmu laiku ievēlēta valsts galva republikā. Latvija ir republika, tāpēc esmu lepna, ka esmu latviete, ka dzīvoju Latvijā, valstī ar republikānisku iekārtu - republiku, kuras galvenā valsts persona ir ‘prezidents’. Protams, arī mūsu valstī, kas tikai pirms 14 gadiem atkal atguva savu neatkarību, vēl ļoti daudzas lietas ir jāpilnveido un jāuzlabo. Bet esmu pilnīgi pārliecināta, ka mūsu paaudze un nākamās paaudzes spēs pastāvēt par savu valsti, spēs to pilnveidot un, ja vajadzēs, aizstāvēt godam.
Katras sevi cienošas tautas un valsts uzdevums ir attīstīties ekonomiski, politiski un kulturāli. Tāpēc ir ļoti svarīgi par valsts vadītājiem ievēlēt patriotiskas un godājamas personības. Mūsu valsti vada Republikas Saeima un valsts pirmā persona - prezidents. Valsts prezidentam ir jābūt personai, kura ir spējīga kalpot savai valstij un savai tautai, tās labklājībai un brīvībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties