Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:942341
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Publiskā diskursa līmenī bieži tiek uzsvērts, ka darbinieki ir mūsdienu organizāciju kodols un attīstības dzinējspēks. Praksē publiskās organizācijas Latvijā saskaras ar nepieciešamību risināt tādas problēmas kā zema darba produktivitāte, augsta darbinieku mainība, lielas darbaspēka izmaksas un citas ar cilvēkresursiem saistītās problēmas. Šīs problēmas pastāv arī privātajās organizācijās, taču mazākos apjomos, jo uzņēmumu vadītāji motivē personālu un algas paaugstinājumiem, prēmijām, dažāda veida atzinībām un dāvanām par labi padarītu darbu. Ja es būtu privātās organizācijas vadītājs, es varētu palielināt uzņēmuma ražību, sniedzot prēmijas par darbinieku labi padarīto darbu, kas viņus motivētu turpināt strādāt tikpat labi.

Veicot pētījumu par šo tēmu, nākas atzīt, ka publiskām organizācijām ir pieejama lielāka resursu daudzveidība, taču darbība ir stingri ierobežota un noteikta ar likumiem, kā arī šajās organizācijas strādājošajiem trūkst motivācijas darbu pilnveidošanai, kas beigās neļauj sasniegt maksimālo rezultātu. Pretēji tam darbojas privātās organizācijas – no minimāliem resursiem tiek mēģināts sasniegt maksimālo rezultātu. Mana šīs esejas pēdējā atziņa ir tāda, ka privātā sektora organizācijām ir atļauts viss, kas nav aizliegts ar likumu, savukārt publiskā sektora organizācijām ir aizliegts viss, kas nav atļauts ar likumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337358
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties