Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:164220
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anna Freida (Zigmunda Freida meita) bērnu psihoanalīzes pamatlicēja. Analizēja un pētīja bērnus balstoties uz rotaļlietām un spēlēm. Viņa izstrādāja jaunus paņēmienus, kā palīdzēt bērniem, jo pēc viņas uzskatiem, viņiem bija nepieciešama atšķirīga psiholoģiska ārstēšana nekā pieaugušajiem. Bērnos ieviesa harmoniju, nepieņēma negatīvo izjūtu.
Ego psiholoģijas pamatlicējs Eriks Eriksons ir vienīgais profesors ar vidusskolas izglītību. Viņu vairāk interesēja sabiedrības ietekme uz cilvēka attīstību, adaptācijas procesu norisi. Psihoanalīzes teorijā sekoja cilvēka psiholoģiskās attīstības analīze visā dzīves gaitā, runa par ego attīstību, psiholoģiskie jaunveidojumi un krīzes katrā dzīves periodā, kā arī bērna attīstība konkrētā sabiedrībā. Neirozes teoriju izveidoja Karena Hornija. Viņa izstrādāja veselīga cilvēka personības attīstības modeli, lai izprast iekšējos konfliktus. Hornija strādāja ar sieviešu psiholoģijas izpēti. Harijs Steks Salivans ir starppersonu psihoanalīzes radītājs. Tāpat kā Hornija, koncentrējās uz sociālajiem, nevis instinktīvajiem faktoriem. Balstījās uz cilvēku mijiedarbības nozīmi personiskajā attīstībā, identitātes, personības radīšanā un tās paplašināšanos. Tika minēti tikai daži pazīstamie psihoanalītiķi, tomēr jāatceras, ka “fundaments” pieder psihoanalīzes “tēvam” Zigmundam Freidam un joprojām attīstās pateicoties viņam.
Viss turpina attīstīties un arī psihoanalīze nestāv pagājušā gadsimtā. Visā pasaulē tai pievērš ļoti lielu uzmanību, iesaistoties vairākos eksperimentos un jauno teoriju atklāšanā. Mūsu valstī pašlaik tā nav tik aktuāla, lai veiktu zinātniskus pētījumus, tomēr tā ir pazīstama. Psihoanalīze ir ļoti efektīva psiholoģiska ārstēšana, kas uzlabo daudzu cilvēku dzīvi. Psihoanalītiskās terapijas veikšana var palīdzēt mums labāk izprast sevi un pārvarēt savas grūtības. No psihoanalīzes neizvirza diagnozi, bet izvirza savus mērķus, īstenošanu, attīstību, dzīves plānus un iepazīšanās ar sevi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties