Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:387364
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram, „krišanas sapņi” brīdina būt piesardzīgiem,kā arī liecina par to,ka cilvēks nav īpaši drosmīgs. „Lidošanas sapņi” nozīmē tiekšanos pēc pārākuma atainojumu līdzībā;vēlme sasniegt nesasniedzamo. Bet ir arī sapņi,kuri nav tipiski,bet kādām indivīdam raksturīgi. Ādlers tos cenšās paskaidrot , pamatojoties uz noteikta indivīda dzīves situāciju, raksturu un vēlmēm. Viņa sapņu tulkojumi ir diezgan saprotami un pamatojami,kas parastam cilvēkam dod iespēju mēģināt pašam saprast sava sapņa jēgu un iemeslu. Atšķīrībā no Ādlera, Freidam sapņu tulkošana ir vesela sistēma, kuru nav tik viegli aptvert un iemācīties pielietot. Pie tam pats Freids norāda uz to,ka sapņa darbību nedrīkst novērtēt pārāk augstu un pārlieku tam uzticēties.
Mēģinot nedaudz ielūkoties psihoanalīzes un individuālpsiholoģijas pamatvirzienos, varu secināt,ka Zigmunda Freida un Alfreda Ādlera radītās teorijas aptver ļoti plašu zinātnisko sfēru. Kaut gan Ādlera dibinātā Individuālpsiholoģijas biedrība (1912.g) balstījās uz daudz svarīgāko un precīzāko skatpunktu – cilvēka individualitāti,kas bija pretēji stingrajam freidisma formulējumam, nedrīkst aizmirst to, ka savos sākotnējos pētījumos Ādlers balstījās tieši uz Freida darbiem. Balstoties uz iepriekš minēto, uzskatu, ka šie psiholoģijas virzieni papildina viens otru, ļaujot katram atrast sev svarīgo cilvēka dabas izzināšanā. Nobeigumā vēlētos piebilst,ka apskatītā tēma ir ļoti apjomīga un neviennozīmīga,kas skaidrojams ar to,ka abi zinātnieki tai veltījuši lielāko savas dzīves daļu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331664
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties