Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:883427
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dažādas ētikas teorijas atklāj pašizziņas ceļu, jo morale nav tikai normu, vērtību piedāvājums un vērtējums, bet arī pašiepazīšana, pašveides ierosinājums un programma.Tā iesaistās atbildes meklējumā uz jautājumu, kas ir cilvēks, kā arī veido katram laikmetam raksturīgu paštēlu. (S.Lasmane, 1998).
Manuprāt, viens no svarīgākajiem ētikas punktiem kuru vajadzētu ievērot katram cilvēkam, ne tika sociālajam darbiniekam, ir ievērot konfidencialitāti. Mūsdienās, uzskatu, ka tieši šis punkts aizmirstās un bieži vien rodas nesaprašanās, dažādas problēmas, tieši tāpēc, ka tiek atklāta informācija kura ir tikusi uzticēta. Uzskatu, ka izpaužot informāciju par cilvēku, notikumu, cilvēks izrāda necieņu, nerespektē. Tieši tāpēc, sociālajam darbiniekam jābūt empātiskam, jāiejūtas klienta situācijā, lai labāk saprastu risinājumu un veiksmīgāk rīkotos, lai palīdzētu. Ne bieži speciālisti saprot līdz galam, klienta motivāciju un vēlmes, nereti pat uzspiež labāko atrisinājumu, neuzklausot otru pusi. Ir jāsaprot, ka uzreiz kliena problēmas neatrisināsies, ir jādod laiks un arī tad, ja klients neatbalsta rīcības plānu no sociālā darbinieka, sociālajam darbiniekam ir jārespektē un jāturpina meklēt piemērotākais problēmas atrisinājums. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties