Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:841326
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izpētot gan algota darba, gan privāta uzņēmēja plusus un mīnusus, var secināt, ka nekur nav ideāli darba apstākļi un nosacījumi. Katrā jomā ir gan pozitīvais, gan negatīvais. Lai uzsāktu privātu uzņēmējdarbību, cilvēkam ir jābūt ļoti enerģiskam un uzņēmīgam. Pašam jāinteresējas par situāciju darba tirgū, par dotās specializācijas pieprasījumu. Privātajam uzņēmējam ir jābūt ļoti plašām interesēm un redzeslokam. Jāpārvalda darba likumdošana, jāprot noslēgt pareizi līgumus, jāorientējas arī grāmatvedības likumos, lai pareizi tikti veikta darba laika, ieņēmumu un izdevumu uzskaite. Jābūt lietas kursā par nodokļu politiku, jāprot to aprēķināt un jāapmaksā. Privātam uzņēmējam jārēķinās ar to, ka pašam jāmeklē darba piedāvājumi un, ka netiks apmaksāts slimības laiks. Privāts uzņēmējs piedāvājot savus pakalpojumus pats var izvēlēties ar kādiem materiāliem vēlas strādāt. Privātai uzņēmējdarbībai lielākais pluss ir brīva darba laika plānošana un, ka visi ienākumi un peļņa paliek pašam, bet pašam ir jāprot sabalansēt izdevumus. Bet lielākais mīnus, ka privāta uzņēmējdarbība var ātri nobankrotēt.
Algota darba veicējam nav jāuztraucas par darba attiecību juridisko pusi – to veic darba devējs. Arī grāmatvedības jautājumus risina speciālists. Algota darba veicējam nav jāuztraucas par materiālu iegādi un pasūtīšanu, to dara darba devējs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134959
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties