Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:708754
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu desmitu laikā ir notikusi strauja sabiedrības veselības jomas attīstība, līdzi nesot būtiskas pārmaiņas un jaunas problēmas. Tagad sabiedrības veselības praksei nākas saskarties ar tādiem pārbaudījumiem, kā jauni kaitīgi vides faktori, "veco" infekcijas slimību epidēmiju atgriešanās, jaunu infekcijas slimību uzliesmojumi un dramatiska neinfekcijas slimību izplatība, cilvēka radītās ķīmiskās vielas, kuras ir sastopamās lielā daļā preču, kā arī smēķēšana un alkohols, kuru lietošana pēdējā laikā strauji pieauga, rūpnieciskā darbība un transports. Iespēju robežās šīs problēmas tiek risinātas, veiksmīgi attīstot un pielietojot jaunu pieredzi, kas gūta epidemioloģisko pētījumu rezultātā, kā arī izmantojot citu nozaru, īpaši uzvedības, sociālo un politikas zinātņu, atklājumus.
Cilvēka radītās ķīmiskās vielas ir svarīga modernā dzīvesveida daļa. Tās ir sastopamas lielā daļā patēriņa preču – sākot no mēbelēm, apģērbiem un kosmētikas, līdz pat elektroiekārtām, automašīnu apdarei un tīrīšanas līdzekļiem. Kaut arī šīs vielas ir uzlabojušas cilvēku dzīves kvalitāti, daudzām no tām piemīt nevēlamas īpašības. Ķimikālijas var kaitēt veselībai un daudzas ir noturīgas vidē1 un var uzkrāties2 cilvēku un dzīvnieku ķermeņos. Šo īpašību dēļ pasaules ekosistēmas tiek piesārņotas ar cilvēka radīto ķimikāliju kokteili. Daži no piemēriem ir DDT (insekticīds) un PHB (polihlorētie bifenili – izmantots elektroiekārtās), kas, neskatoties uz gadu desmitiem ilgu aizliegumu tos izmantot, joprojām ir atrodami vidē dažādās pasaules vietās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties