Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:513042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Krievijas impērijas laikā un ne tikai, ģimenes materiālais stāvoklis bija svarīgs sabiedrības acīm un pašai ģimenei nekā tas ir 21. gadsimtā. Priekšrocība bija tiem līgavaiņiem, kuri nāca no turīgas ģimenes vai no tāda pašā sabiedrības slāņa kā līgava, šādas tradīcijas ir vēl saglabājušās citās valstīs, taču lielākoties mūsdienu cilvēki viens otru izvēlas mīlestības dēļ un precas šī iemesla dēļ arī. Vēl viens svarīgs aspekts bija meitas vecums, ja viņa bija jauna, astoņpadsmit vai deviņpadsmit gadi, tad ātrāk vajadzēja izdot pie vīra, bet pateicoties laiku maiņai un jaunās paaudzes tikumiem, tad mūsdienās cilvēks var precēties jebkurā vecuma posmā, ja pāris vēlas, tad var arī vispār neprecēties, jo tas nav obligāti, tikai nelāgi var sanākt tad, ja abiem pieder kāda kopīga manta, bet nav precējušies un šķiroties nespēj to sadalīt. Viena problēma gan ir sastopama mūsdienās, ir jaunieši, kuri vēlas precēties jau sešpadsmit gadu vecumā, lai tas izdotos ir nepieciešama vecāku atļauja, bet lielākoties šādā situācijā vecāki nepiekrīt, jo uzskata, ka tas vēl ir par ātru. Ja 19. gadsimtā svarīga bija laulības dzīve un sabiedrības uzskati, tad mūsdienās kāzām nav liela nozīme, bet gan izglītībai un brīžiem naudai. Ir arī jaunas dāmas, kuras speciāli meklē turīgu vīru, lai tikai būtu nodrošinātas bez mīlestības, kas atgādina 19. gadsimta variantu, bet šajā ziņā viņas var arī slepus tikties ar mīļākajiem un neviens viņas nenosodīs.
19.gadsimta laulības bija nepieciešamas vairāk priekš vecākiem, labi, ka laiki ir mainījušiem un tā nav uzspiesta lieta. Tā laika mērķis bija vienkārši radīt ģimeni, radīt pēcnācējus un dzīvot visu atlikušo mūžu ar vienu cilvēku bez nekādiem iebildumiem, bet 21. gadsimts ir pierādījis savu, ka ģimenes vērtības ir mainījušās gan labā, gan sliktā ziņā neskatoties uz visiem šķēršļiem ar kuriem cilvēks saskarās. Citējot Ļevu Tolstoju: “Visas laimīgas ģimenes ir līdzīgas cita citai, katra nelaimīgā ģimene ir nelaimīga savā veidā”23, pierādās fakts, ka katra cilvēka laulības nevar būt vienādas, tās atšķiras. Pieminot sākotnējo pāru laulības, trīs ģimenes, dažādi uzskati, tomēr tajā pašā laikā nelaimīgi savā būtībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390005
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties