Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246104
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visi zina par nelabvēlīgo demogrāfisko situāciju Latvijā. Lai mūsu Latviešu tauta atjaunotos, katram ģimenē būtu jābūt vismaz trīs bērniem. Diemžēl sakarā ar nelabvēlīgo sociāli ekonomisko situāciju valstī, katram ģimenē vidēji ir viens bērns. 2004. gada laikā Latvijas iedzīvotāju skaits sarucis par 12 600 cilvēkiem un šā gada sākumā mūsu valstī bija 2,306 miljoni iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Pērn Latvijā piedzimuši 20 530 bērni, kas ir par 476 mazāk nekā 2003. gadā. Dabiskais pieaugums pērn, līdzīgi kā iepriekšējos gados, bijis negatīvs.
No 2005. gada 1. janvāra valsts sāka izmaksāt palielinātu bērna kopšanas pabalstu bērniem līdz gada vecumam. Visi paredz, ka jaunie bērna kopšanas pabalsti uzlabos katastrofālo demogrāfisko situāciju Latvijā, sniedzot būtisku finansiālo atbalstu ģimenēm, kas līdz šim neuzdrošinājās izšķirties par bērnu radīšanu.
Ģimenēm materiāli visgrūtākais ir tieši šis pirmais posms pēc bērniņa piedzimšanas, kad viens no vecākiem pēkšņi uz laiku nespēj strādāt un, līdz ar to, zaudē daļu ienākumu. No vienas puses – ģimenē ir ienācis jauns loceklis, kurš prasa papildus izdevumus, no otras – ģimenes ienākumi samazinās. Tādēļ valsts kompensē šos ienākumus pirmajā bērna dzīves gadā.
Bērna ieņemšana - tā nav tik vienkārša parādība kā liekas un arī ne jau nauda šajā visā lietā ir tā galvenā un noteicošā. Bet diemžēl no naudas ir atkarīga mūsu un arī vēl nedzimušā bērna dzīve, jo patiesībā cilvēks kā personība sāk veidoties jau mātes miesās, jau tad izjūtot vecāku, īpaši mātes, attieksmi pret sevi un apkārtējo pasauli. Personības attīstības pamatā ir pašas personības iekšējie nosacījumi, un ārējā vide nevar tos izmainīt. Personība ir jāvērtē kā iekšējo spēku nosacīta parādība. Uzvedība, kuru šķietami kontrolē ārējie spēki, faktiski pakļaujas iekšējo spēku kontrolei.
Mūsdienu cilvēki visu laiku atrodas stresa stāvoklī un pārsvarā tas ir dēļ mazajiem ienākumiem. Viņi nespēj un arī nevar atļauties nebūt stresā. Līdz ar to rodas dažādi šķēršļi, kas liedz domāt par ģimeni, par bērniem. Kāpēc arvien biežāk dzimst bērni ar dažādām nervu slimībām? Sievietēm bieži vien ir ilgstošs un hronisks stress, kas padara neiespējamu bērna ieņemšanu. Arī vīriešus stress neapiet ar līkumu, ja sasprindzinājuma noņemšanai tiek lietots pārmērīgi alkohols un nikotīns.
Lielā mērā neiro - somatiski novājināti bērni dzimst pārlieku jaunām vai padzīvojušām mātēm. Liela nozīme ir ģenētiskiem faktoriem un mātes fiziskajai veselībai. Mūsdienās sievietēm nav laika domāt par veselību, jo lai varētu dzīvot ir daudz jāstrādā, jāmācās. Tiklīdz tu nebūsi ar pilnu atdevi savā darbā, tā pastāv iespēja, ka tu šo darbu zaudēsi, bet atrast vietā labu darbu ir ļoti grūti.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1152267
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties