Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:609231
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskie režīmi un ideoloģijas ir daudz un dažādas. Nevienu nevar atzīt kā pašu labāko vai tieši pretēji – sliktāko, jo katrā ir savas labās un sliktās puses. Katrā valstī, katram ir savi ideāli, kam vajadzētu vienot vai vadīt valsti, tomēr katra valsts izvēlās viņai vispiemērotāko, izskatot vēsturi. Pārsvarā daudzi ideāli tiek piekopti gadu gadiem. Mūsdienās daudzi politiskie režīmi nav “tīri”, bet ir sajaukti ar citiem. Ir valstis, kurās konkrētas ideoloģijas ir aizliegtas, piemēram, Latvijā ar likumu ir aizliegts fašisms. Ir arī režīmi, kuri mūsdienās nav populāri. Nav vienotu uzskatu par politiskiem režīmiem un ideoloģijām, jo kas citam liksies pareizs un pieņems, tad citam nepieņemams un nepareizs.
Galvenie politisko režīmu veidi – demokrātija, diktatūra, kas iedalās autoritārismā un totalitārismā. Latvijā ir nomainījušies vairāki politiskie režīmi, kas bija atšķirīgi gan struktūrā, gan ideoloģijā. Tie bija veicinošie faktori, lai izveidotu neatkarīgu Latvijas valsti. Latvijā pastāvēja autoritārais režīms, kas neapmierināja visu sabiedrību. Slāņu neapmierinātība pieauga un noveda pie revolūcijas. Un Latvijā, pēc cara gāšanas, kļuva populāra ideja par neatkarīgas valsts izveidošanu. Tika nodibinātas daudzas demokrātiskas partijas un par galveno ideju, izvirzīja komunismu. Taču komunisms bija pret privātīpašumu. Latvijā notika pāreja no totalitāra politiskā režīma uz demokrātisku. Politiskais režīms norāda pēc kādiem principiem sabiedrībā tiek dalīta vara kā un kādā nolūkā tā tiek izmantota.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties