Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:925423
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Kad spēcīgi līst vai kad vējš grīvās sadzen ūdeni no jūras upes var pārplūst. Stipri plūdi ir arī zemās vietās, piemēram, dažos Brazīlijas apgabalos Dienvidamerikā, kurus bieži skar tropiskās vētras. Mežu izciršana paātrina ūdens noteci, kas savukārt var izraisīt plūdus”
Plūdi ir liela nelaime- dabas katastrofa. Nereti plūdi vai nu izraisa kādu citu dabas katastrofu, vai arī ir kādas citas katastrofas blakusparādība vai sekas. Piemēram, plūdi var izraisīt šļūdoni, vai viesuļvētras sekas ir plūdi, kā arī zemestrīču rezultāts.
Plūdus var sagaidīt gandrīz visur, pat tuksnešos.
Laika posmā no 1998. līdz 2002. gadam Eiropa piedzīvoja vairāk kā 100 postošu plūdu, tai skaitā 2002. gada katastrofālos plūdus Donavas un Elbas upēs. Kopš 1998. gada plūdi ir prasījuši ap 700 upuru, apmēram pusmiljons iedzīvotāju ir pārvietoti uz drošākiem apgabaliem, un radīti vismaz 25 miljardus eiro lieli apdrošinātie ekonomiskie zaudējumi. Plūdi var radīt milzīgus zaudējumus. Piemēram, vairāk kā 10 miljoni iedzīvotāju mīt ārkārtēju plūdu riska zonā – Reinas krastos, un iespējamie plūdu radītie zaudējumi var sasniegt 165 miljardus eiro. Arī piekrastes zonas ir apdraudētas. Kopējā to saimniecisko aktīvu vērtība, kas atrodas 500 m attālumā no krasta līnijas, ieskaitot pludmales, lauksaimniecībā izmantojamo zemi un rūpnieciskās iekārtas, pašlaik tiek novērtēta no 500 līdz 1000 miljardiem eiro 2.
Papildus ekonomiskajiem un sociālajiem kaitējumiem plūdi var radīt nopietnas ekoloģiskās sekas, piemēram, ja applūst notekūdeņu attīrīšanas iekārtas vai arī, ja plūdi skar rūpnīcas, kurās lielā daudzumā ir toksiskas ķīmiskas vielas. Plūdi var arī iznīcināt mitrzemes teritorijas un samazināt vides daudzveidību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1186395
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties