Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142083
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mazgājot bērniņu, vannā parasti lika : naudu, lai bērniņam būtu bagātība, sarkanu dzīpariņu (pavediena galiņu) meitenēm, lai vieglas mēnešreizes, zaļu dzīpariņu — lai zobi viegli aug, oglīti, lai neviens nevar noskaust. Uzskatīja, ka mazgājoties šajā ūdenī, bērniņš saņem svētību turpmākajai dzīvei. Ūdens arī bija pirmais, kas atdalīja mammu no bērniņa, jo pirmās septiņas dienas pēc dzemdībām, lai arī fiziski atdalījušies, jaundzimušais un māmiņa vēl skaitījās viens vesels.
Mūsdienās bērnus uz pirtīm neved, jo pārsvarā pirmā mazgāšanās notiek vannā (vannas istabā), sakarā ar to, ka ir notikusi strauja attīstība visās jomās, un pirts ir retums.
Manai radiniecei nesen piedzima puisītis, un pirmo nedēļu viņš netika mazgāts. To es zinu stāstīt no viņas pašas stāstītā. Bet, kad bija pagājusi nedēļa, tika rīkota pirmā kopīgā mazgāšanās. Ūdens tika uztaisīts ne pārāk karsts, lai neapdedzinātu bērna maigo ādiņu un tajā tika ieliets zāļu novārījums. Tas nebija Jāņu vainaga novārījums, bet vienkāršs zāļu tējas novārījums, ko pielēja klāt, kad peldināja jaundzimušo. Jo pēc radinieces stāstītā, bērna ādiņa vēl ir pārāk jūtīga, lai to mazgātu ar ziepēm vai kādu citu līdzekli ,kas ir paredzēts šim nolūkam.
Salīdzinot vecās tradīcijas un tagadējos mediķu ieteikumus, tad šādu ūdens procedūru nevajadzētu veikt, kamēr nav pilnīgi sadzijusi nabas brūcīte, t.i., pirmās 3-4 nedēļas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114208
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties