Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:641626
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bet tad tiktu mazināta Ungārijas ietekme. Šis mēģinājums izmainīt spēku samēru dubultmonarhijā par labu Austrijai un Hābsburgu dinastijai bija neveiksmīgs un Austroungārija nenovēršami piedzīvoja sabrukumu. Vēl jo vairāk iekšpolitisko labklājību pasliktināja Austroungārijas erchercoga Franča Ferdinanda nāve, kas tika izmantota kā iegansts, lai tiktu izrādīta ietekme pār šīm nacionalitātēm, it īpaši serbiem.
Militārais un iekšpolitiskais faktors spēlēja lielu lomu Pirmā pasaules kara izraisīšanā. Katra valsts vēlējās varu, vēlējās kļūt par lielvalsti, par ietekmīgāko un spēcīgāko valsti starptautiskajā telpā, vai arī nācijas vēlējās iegūt neatkarību. Spriedze bija novērojama visā Eiropā, it īpaši Balkānu reģionā ilgi pirms patiesā kara sākuma. Tomēr galvenais iemesls šo iekšējo konfliktu saplūšanai pasaules mēroga karā ir valstu vadītāju un militārās elites vēlme pēc militārā spēka un demokrātijas iznīcināšanas, lai saglabātu savu pozīciju un apturētu sociālisma strauji pieaugošo popularitāti. Sarajevas slepkavība kalpoja vien par ieganstu, lai Austroungārijai būtu iemesls vainot Serbiju uzbrukumā, tādējādi apslāpējot nacionālistus pavisam, kā arī lai lielvalstis spētu pierādīt, ka kāda no tām ir spēcīgākā valsts pasaulē.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties