Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445438
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Demokrātiskās institūcijas, kas balstās uz demokrātiskām vērtībām ir sastopamas visās demokrātiskās valstīs, kas nav pēc teorijas pseidodemokrātijas. Demokrātiskās valstīs par pamatu arī tiek liktas politiskās kultūras koncepcijas un orientācijas, līdz ar to tas nozīme, ka ir ļoti svarīgi aplūkot kā notiek visu politiskās kultūras koncepciju savietojamība. Demokrātiskās valstis vienkārši nevar eksistēt bez politiskās kultūras, līdz ar to ir ļoti svarīgi izanalizēt šo aspektu dziļāk, lai varētu saprast kā politiskās kultūras koncepcijas ietekme demokrātijas attīstību, kas ietver sevi ļoti plašu vērtību loku.
Pievēršot uzmanību tieši politiskās kultūras koncepcijām, vajadzētu pateikt, ka pastāv trīs koncepcijas, kuras tiek izmantotas politiskās kultūras pētīšanā. Katrā koncepcijā ir savas atšķirīgas masu vērtību tipi, kuri ir raksturīgi tieši šai koncepcijai. Šis masu vērtības palīdz nostiprināt demokrātijas attīstības procesu un novirzīt to pareizajā virzienā, ka arī šis koncepcijas palīdz nostiprināt demokrātiju kopumā. Tātad pastāv trīs koncepcijas un šis koncepcijas ir: leģitimitātes koncepcija (legitimacy approach), kas balstās uz pieņēmuma ka masu atbalsts noteiktai pārvaldīšanas sistēmai un masu uzticības specifiskām institūcijām, nodrošina leģitimitāti politiskai sistēmai, kas ļauj šai sistēmai darboties efektīvi; sabiedriskā jeb komunitāra koncepcija (communitarian approach) un indivīdu attīstības koncepcija (the human development approach), kas balstās uz noteiktām tradīcijām un šeit nepietiek ar to, ka pilsoņi atbalsta pārvaldes sistēmu un uzticības politiskām institūcijām, jo šeit vajadzētu balstīties uz iedzimtām vērtībām, kuras ir raksturīgas tieši šai sabiedrībai.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132377
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties