Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817529
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Analizējot Stefana Batorija Dinaburgai piešķirtās Magdeburgas tiesības ir skaidri redzams, cik lielu nozīmi tas jaunajai Dinaburgas pilsētai piešķīra. Vislielakā nozīme bija tieši likumiem gan Magdeburgas tiesībās, gan Lietuvas statūtam, kura nozīme samazinājās, taču tas palika aktuāls, tā kā tas bija tajā laikā plašākais likumu krājums. Ar tiesību piešķiršanu S. Batorijs lika pamatus mūsdienu pilsētas izveidei.
Galvenā Magdeburgas tiesību nozīme bija savas pašpārvaldes izveide maģistrāta formā, kas deva gandrīz pilnīgu brīvību no Žečpospoļitas karaļa varas, tas tika darīts lai jaunā pilsēta straujāk iegūtu saimniecisko un ekonomisko uzplaukumu, tādējādi nesot arī peļņu visai karalistei, kā arī vēl viens iemesls pilsētas tiesību piešķiršanai – pastāvēja vajadzība izveidot spēcīgu atbalsta puktu poļu saskarsmei ar Krieviju un Dinaburga šajā ziņā kalpoja kā savdabīgs robežpostenis. Lai pilsēta panāktu straujāku uzplaukumu tiesību nozīme bija ne tikai maģistrāta izveidei, bet arī izmaiņām ekonomisko, īpašumtiesību un šķirisko attiecību ziņā. Dinaburga no pakļautas pilsētas bija kļuvusi par noteicošo visā Inflantijā.
Manuprāt darba mērķis netika izpildīts, tā kā darbs ir sasteigts, līdz ar to Magdeburgas tiesību nozīme Dinaburgai ir apskatīta šaurā kontekstā, kā arī iespējamie iemesli ir apskatīti tikai virspusēji, bez pamatojuma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1326681
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties