Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pievienotās vērtības nodokļa izmaiņu ietekme uz ekonomiku

     

    Eseja5 Ekonomika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246741
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
"Eksperti jau brīdināja, ka no nodokļu pacelšanas čiks vien var sanākt, taču valdībai nebija citas tik ātras iespējas ielikt vēlamajos skaitļos kaut kādu pieaugumu, lai saņemtu Starptautiskā Valūtas fonda līdzekļus.
Bizness krietni samazina aktivitāti un mēģina pat nolīst pagrīdē, lai izdzīvotu. Patērētājs atrodas šoka stāvoklī. Tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem nekas cits neatliks, kā vairākumā gadījumu PVN izmaiņas absorbēt, lai apgrozījums negāztos ar pārdesmit procentu kritumu. Kamēr buksēs ekonomiku stimulējošie pasākumi, kas iekustinātu vienu otru nozari un radītu darba vietas, radot cerīgāku skatu uz nākotni un iedrošinot tērēt nopelnīto, tikmēr PVN ieņēmumi neatbildīs plānotajam.
PVN samazināšana patlaban izskatītos nenopietni un tāpat neko nedotu, kamēr sabiedrība atradīsies šoka stāvoklī. Ja PVN būtu samazināts no 1.janvāra, varbūt arī būtu kāds lielāks devums budžetam."6
Atliek tikai piekrist tam ka pašreizējā situācijā pat nodokļa pazemināšana tiešām nedotu plānoto efektu, jo pa šiem mēnešiem, kamēr jaunie likuma grozījumi ir spēkā uzņēmēji ir novārdzināti, kā rezultātā nepieciešama papildus stimulēšana, piemēram, ar subsīdijām, valsts pasūtījumiem, u.c. – tas ir, ar tādām lietām, kurs dotajā krīzes posmā ir nepieļaujama greznība. Kopējais spriedums ir tāds, ka paaugstinot kādu no nodokļiem, tāds pats apjoms citos nodokļos ir jāsamazina, šādā veidā, vismaz, tiek saglabāts tas kopējais līdzsvars, kurš jau iestrādājies, bet šajā gadījumā, lai arī min sociālā nodokļa samazinājumu, bet uz kopējā līdzsvara tas nekādā ziņā nespēj vienādā pakāpē atsvērt PVN likmes paaugstināšanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1316937
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties