Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309289
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēteris I ir slavens ar savām reformām, bet reizē arī ar tirānisko vadīšanas veidu. Iespējams, ka Pētera I psihi ir pamatīgi iedragājusi bērnības dramatiskie iespaidi, tādēļ viņam bija tieksme uz trakulīgi uzdzīvi, cietsirdīgu attieksmi pret pavalstniekiem un pat pret sev tuvajiem radiniekiem. Pēteris I bija 12-tais bērns caram Aleksejam I, tādēļ neviens viņu neuzskatīja par troņmantnieku, tomēr viņu ievēlēja par caru. Un tad sākās Pētera I tirāniskā valdīšana un reformācijas.
Pētera I valdīšana sākās ar viņa vecākās māsas, reģentes, Sofijas ieslodzīšanu uz mūžu Novodjevičas klosterī. Cara Ivana V statusu nemainīja, taču tika izraidīts no galma un norobežots no visiem valstiskiem jautājumiem. Sofijas padomnieks, eiropofils kņazs Goļkins tika izsūtīts trimdā. Pēc patriarha lūguma, enciklopēdistam, Medvedjam nocirta galvu. Valsts pārvaldes amatos Pēteris I iecēla mātes radiniekus no Nariškinu dzimtas. Tikai pēc mātes nāves, 1694.gada 25.janvārī, Pēteris I sāk nodarboties ar valsts pārvaldi. 1721.gada 22.oktobrī (2.novembrī) Pēteris I kronējas par „viskrievijas imperatoru”. Pēteris I pats personīgi piedalījās strēlnieku masveida spīdzināšanā un nāvessodos pēc to apspiešanas 1698.gadā. Pēteris I nogalinājis kādu savu kalpu, jo tas nebija pietiekami ātri noņēmis cepuri cara priekšā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties