Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:832063
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī filma ir veidota par Danīdinas ilglaicīgo pētījumu, kurā piedalās 1037 jaunzēlandieši, kuri dzimuši vienā pilsētā, ir zinātniski izsekoti un pētīti jau kopš viņu dzimšanas 1972. gadā. Lielākā daļa šīs grupas dalībnieku nu ir izklīduši pa visu zemeslodi, taču 96% no tās joprojām piedalās sevis izpētes projektā. Filmā tiek stāstīts par to, ka bērniem jau 3 gadu vecumā ir izveidojušās personības iezīmes, kuras visa mūža garumā nemainās. Pētnieki ir novērojuši 5 personības tipus starp pētījuma dalībniekiem gan 3 gadu vecumā, gan arī pēc vairākiem desmitiem gadu, šīm personības iezīmēm un tipam saglabājoties. Mēģināšu noteikt, kurš no šiem personības tipiem atbilst man un atcerēties, vai tādas personības iezīmes man bija arī ap 3 gadu vecumu.
Pirmais personības tips ir pārliecinātais, kuru zinātnieki novēroja 28% pētījuma dalībnieku. Šie cilvēki nebaidās no izaicinājuma, ir darītāji un uzņēmēji. Otrais tips ir atturīgais (15%), kuru pārstāv cilvēki, kuri labprāt nerunā, ir klusi vērotāji no malas. Trešais tips ir pielāgoties spējīgais (40%), pie kura pieskaitāmi sociāli aktīvi cilvēki, kuri var sevi pierādīt gan kā līderi, gan arī stāvēt nomaļus, ieklausoties pārējos. Ceturtais tips – nomāktais (7%) izpaužas kā cilvēks, kurš noslēdzas no sabiedrības, ir kautrīgs, satraukts, bailīgs un kuram nepatīk jaunas lietas. Piektais tips ir nekontrolētais (10%). Šiem cilvēkiem nav paškontroles, viņi ir emocionāli uzvilkti, nepatīk pārmaiņas un nonāk daudz nepatikšanās. Ceturtais un piektais personības tips atstāj ilglaicīgas negatīvas sekas uz dzīves kvalitāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1359919
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties