Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Patstāvīgais darbs pirmsskolas un sākumskolas pedagoģijā

     

    Eseja5 Pedagoģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:440013
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Liela nozīme ir videi, kurā bērns atrodas. Bērni apgūst apkārtējo pasauli un iegūst pieredzi no apkārtējās vides – vienaudžiem, pieaugušajiem un viņu savstarpējām attiecībām; par lietām un to sakārtotību, sabiedrības un lietu mijiedarbību. Ja vide ir attīstošā, tad tajā bērns var būt pārveidotājs, pilnveidotājs, radītājs. Pretējā gadījumā gan bērns, gan vide ir statiski, sastinguši, tie viens otru nepapildina.
Analizētajā PII mācību vide ir bērna daudzpusīgai attīstībai ļoti labi piemērota, jo gan materiālā bāze, gan cilvēku resursi atrodas uz augsta līmeņa. Pedagogu darbības stils ir demokrātisks un uz bērniem vērsts. Pret audzēkņiem viņi attiecās ar cieņu, respektējot bērna vēlmes un vajadzības. Visa līmeņa bērna vajadzības pēc iespējas tiek nodrošinātas. Līdz ar to audzēkņu garīgie apstākļi arī ir apmierināti. Grupā ir pozitīvs emocionālais klimats. Liela uzmanība tiek veltīta savstarpējās sadarbības veicināšanai, bērnu saskarsmes pilnveidošanai gan ar pedagogiem, gan ar citiem bērniem.
PII tiek nodrošināta audzēkņu daudzpusīgā attīstīšana un izglītošana. Svarīga loma šajā jomā pieder bērnu intelektuālai audzināšanai. Tā ir panākta ar interešu centu rūpīgo izveidi, plašu didaktisko materiālo klāstu, vairākiem praktiskajiem darbiem pedagoga – audzēkņu saskarsmes ietvaros. Lai gan pedagoģiskajā darbībā, manuprāt, ir arī daži trūkumi, kopīgi mācību vidi var novērtēt augsti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1372467
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties