Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:963112
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Raugi ir vienšūnu mikroorganismi, kuriem ir svarīga loma daudzos bioloģiskos procesos, piemēram, fermentācijā, bioremediācijā un biotehnoloģijā. Raugiem ir unikāla vielmaiņas spēja, kas ļauj tiem augt un ražot enerģiju, izmantojot dažādus ceļus, tostarp aerobo elpošanu un anaerobo fermentāciju. Tas ir svarīgs mehānisms enerģijas ražošanas regulēšanai raugos. Pastēra efekts ir parādība, kas novērota raugos, kas raksturo anaerobās fermentācijas kavēšanu skābekļa klātbūtnē. Šo efektu 19. gadsimtā pirmo reizi aprakstīja Luiss Pastērs. Viņš parādīja, ka skābeklis rauga buljonā var izraisīt rauga šūnu augšanas palielināšanos, savukārt fermentācijas ātrums samazināsies. Šim efektam ir būtiska ietekme uz etanola un citu produktu, kuru galvenā sastāvdaļa ir raugs, rūpniecisko ražošanu.
Raugs ir fakultatīvais anaerobs, kas nozīmē to, ka organisms var sintezēt ATF gan izmantojot skābekli, gan bez tā klātbūtnes. Neatkarīgi no skābekļa klātbūtnes rauga enerģijas metabolisma ceļš uzsākas ar glikolīzi, kur kā galaprodukts veidojas piruvāts. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties