Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:132837
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki ar izkoptu ekoloģisko pasaules uzskatu savā rīcībā izpauž visu personību, izraisot ārkārtēju enerģiju un saistības. Šāda rīcība ir mierīga un demokrātiska un nodrošina ekoloģisko ilgtspējību. Ekoloģiskā sevis atklāšana modina prieku, kas rada līdzdalību, savukārt izraisot plašāku identificēšanos un tādējādi – lielākas saistības. Tās palielina rūpes par cilvēkiem un padziļina rūpes par tām būtnēm, kas nav cilvēki.
Cik es izprotu, tad runājot par dziļo ekoloģiju ir jārunā par trīs lietām: gādību par zemi, cilvēkiem un godprātīgu sadali. Gādība par zemi visupirms sākas ar izpratni par to, ka mēs – cilvēki – esam dabas sastāvdaļas jeb zemes ekosistēmas elementi. Tālāk ejot, tā ir dziļā ekoloģija, domāšana septiņas paaudzes uz priekšu… Lielā mērā tā ir gādība par augsni, no kuras nereti ir atkarīga cilvēku labklājība gan ģimenes, gan valsts mērogā. Par augsnes veselību var spriest pēc dzīvo būtņu daudzuma tajā. Tīri praktiski gādība par zemi izpaužas kā intensīvi, bet ekoloģiski apsaimniekotas nelielas teritorijas, plašākās teritorijās daba atstāta neskarta, mazāka iejaukšanās tās dabiskajos procesos, metodes un dzīvesveids, kas tajā pašā laikā palīdz atjaunot saikni ar dabu.
Gādība par cilvēkiem nozīmē domāt par cilvēci globāli – individuālā, kopienas, globālā un arī nākotnes paaudžu līmenī. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties