Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733272
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viduslaiku sabiedrība bija uzskatāmi teocentriska- Dievs bija pasaules centrs un noteica arī cilvēku dzīvi. Taču, pienākot viduslaiku norietam, dažādu apstākļu dēļ vecās vērtības sāka zaudēt savu nozīmi, lomu cilvēka dzīvē, kā rezultātā radās vieta jaunai vērtību sistēmai. Likumsakarīgi radās jauns strāvojums, pasaules uzskats- humānisms-, kas bija pilnīgs pretstats viduslaikos valdošajai mentalitātei.
Lai izprastu humānismu kā tādu, tā straujo izplatību un atšķirības no iepriekš pastāvošās pasaules uztveres, ir jāizpēta arī viduslaiku cilvēka mentalitāte, dzīvesveids. Viduslaikos izteikti valdīja teocentrisms- Dievs bija pasaules centrā. Cilvēki bija ārkārtīgi reliģiozi, ticība faktiski diktēja viņu dzīvi- cilvēki katru dienu apmeklēja baznīcu un lūdzās pat piecas reizes dienā, ticēja, ka visas labās lietas ir kā dieva veltes un ka ļaunie notikumi ir sods par viņu grēkiem. Kristīgajā ticībā liela nozīme bija arī dogmām- cilvēki bija spiesti paklausīt un ticēt bez ierunām, neuzdot liekus jautājumus, un atkāpes no pasludinātajām dogmām un obligātajiem rituāliem netika pieļautas.…

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties