Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pārdomas par E.H.Eriksona grāmatu "Identitāte: jaunība, krīze"

     

    Eseja2 Psiholoģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523921
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai nostiprinātu identitātes apziņu ir nepieciešama enerģija , kuru jaunietis gūst ar izziņu un sapratni , ģenitālo briedumu un fizisko augšanu. Šīs lietas ir svarīgas ,kad jau ir izveidojusies identitāte, jo ,piemēram, ja 2 cilvēki ir jau nobrieduši fiziskai spējai vairoties ,tas nenozīmē ,ka viņi spēj jau viens par otru parūpēties un nodibināt mīlestības saites. Indivīdi sevi noliedz, tādēļ nespēj būt lojāli un uzticīgi pret citiem.
Cilvēka likteni nosaka gan anatomija ,gan vēsture, gan personība. Patiesa vienlīdzība ir ikvienas personības tiesības būt radošam savā neatkārtojamā veidā ,neapspiežot savu būtību un nemēģinot līdzināties citiem. Katram cilvēkam identitāte ir sava un radoša, tāpēc E. H. Eriksons nespēja sniegt vienu konkrētu, kodolīgu identitātes definīciju. Svarīgi ir uzsvērt ,ka būtu jārespektē pusaudžu raksturīgās īpatnības. Kā arī jāņem vērā ,ka no iepriekšējo dzīves periodu bijušajām problēmām , var veidoties identitātes difūzija. Identitātes difūzijas periods var ilgt vairākus mēnešus un pat gadus. Izeja no identititātes difūzijas: izaug un kļūst par pieaugušo, bet dažreiz nelabvēlīgi varianti – iesaistās sociāli nelabvēlīgās grupās,bet dažreiz var arī neredzēt citu izeju kā pašnāvību. Identitāte ir cilvēka individuālais es, kurš katrai kultūrai, tautai ,vēsturiskajam posmam un tenoloģiju attīstības līmenim ir definējam savādāk.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328139
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties