Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Par referendumu, jaunajām partijām un naturālo saimniecību

     

    Eseja2 Politika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502941
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Trešdien, 12.martā tiks uzsākta parakstu vākšana SATVERSMES grozījumu ierosināšanai, kas ļaus tauta atlaist Saeimu – precīzāk sakot, ierosināt tās atlaišana, ja par to ir ne mazāk kā 1/10 vēlētāju. Neatkarīgi no tā, kādi būs parakstu vākšanas rezultāti, katram balsstiesīgajam Latvijas Republikas pilsonim ir dota iespēja parakstīties un līdz ar to teorētiski mainīt politisko situāciju valstī, paaugstināt politiķu atbildību un teorētiski pieņemot, radīt priekšnosacījumu par lielākas varas piešķiršanu Valsts prezidentam.
Nākamo 30 dienu laikā katram vēlētājam ir iespēja paust savu viedokli un pēc būtības ar savu parakstu apliecināt, ko katrs no mums domā par pašreizējo politisko, ekonomisko situāciju valstī un vai mēs piekritām visiem paziņojumiem, ka no makroekonomiskā un arī mikroekonomiskā viedokļa valstī viss ir kārtībā. Parakstu vākšana, protams, arī spārnos jaunos politiskos spēkus, kas cīnās par „svārstīgo” elektorāta daļu un aicina pie sevis pulciņā citādi domājušos, lai kopīgi veidotu „citu politiku”.


Parakstu vākšana, tās rezultāti un politiķu iespējamā rīcība

Tautai ir dota iespēja atgādināt visiem esošajiem un arī potenciālajiem politiķiem, ka tukša mētāšanās ar solījumiem un solījumu nepildīšana vairs nenodrošinās Saeimas deputāta krēslu vismaz 4 gadus un pēc tam vienkāršu „mēteļa pārvilkšanu” un jauna politiska spēja izveidošanu, kas iestājas par „citu politiku” vai arī mēģina piesaistīt savā pusē „svārstīgo” elektorāta daļu. Pats svarīgākais šajā gadījumā ir apstāklis, ka tautai tiks dota iespēja aktīvi iesaistīties valsts politiskajā dzīvē un paust savu nostāju, gadījumos, kad tautas viedoklis netiek ņemts vērā. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties