Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Agrāk, pirms dažiem gs. ir nesalīdzinoši daudz, kas mainījies, ja salīdzina ar mūsdienām. Daudz kas jau ir nozudis un sabrucis, bet, protams, ir arī daudz lietu, kuras vēl joprojām var apskatīt vēl mūsdienās.
Liela nozīme ir rakstībai, tā mēs tagad daudz ko varam uzzināt un izlasīt par seniem notikumiem. Rakstītais grāmātās mūs iepazīstina ar seno un ne tik seno pagātni un tā neļauj mums aizmirst senos notikumus.
No grāmatām, es uzzināju par teiksmainu zemi Atlantīdu. No senatnes saglabājušās liecības un mūsdienu okeanologu pētījumi ļāvuši noteikt Atlantīdas atrašanās vietu- starp Ziemeļameriku un Āfrikas ziemeļrietumu daļu. Senie ēģiptieši Atlantīdu tās pēdējos pastāvēšanas gados atceras kā salu, kas vienā naktī pazuda okeāna ūdeņos. Tā joprojām nav atrasta. Daudz ir pierādījumu, ka tas nav izdomājums.
Lasot grāmatās, es uzzinu par zemi, kuru sauc par Ēģipti tās valsts, kuru reiz mēs saucām kā par „Seno Ēģipti” vairs nav , tā vairs nepastāv, ir tikai Ēģipte. Kopā ar saviem dieviem, valdniekiem, priesteriem un pārējo tautu jau kļuvusi par leģendu. Tās, kas priesteriem un pārējo tautu jau kļuvusi par leģendu. Tas, kas saglabājies līdz mūsu dienām sniedz nelielu priekšstatu par šo zemi. Tā bija zeme, kura apgaroja cilvēka iztēles bagātības. Līdz mūsdienām saglabājusies skulptūra kaujas putna – vanaga veidolā. Putns attēlots ar cilvēka galvu. Liecības par seno Ēģipti ir saglabājušās ne tikai senatnes pieminekļos.
Agrāk senajos laikos Ēģiptē un citās valstīs cēla daudz dažādas celtnes, tempļus. Ēģiptē slavena ar tās piramīdām, kas netiek celtas vairs mūsdienās, taču tās ir visiecienītākais tūrisma apskates objekts. Gīzas piramīdas, tika uzskatītas par 1 no 7 pasaules brīnumiem. Vislielākā bija Heobsa piramīda, kas tika celta no akmens blokiem , tad seko Hefrēna piramīda, un pati mazākā no tām ir Mikerina piramīda.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties