Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757956
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Opera ‘’Pīķa dāma.’’

9.b klase ar audzinātāju, tai skaitā arī es, 12.03.2006. braucām uz Latvijas Nacionālo operu, lai noskatītos P.Čaikovska operu ‘’Pīķa dāma.’’ Opera sākās 15.00, bet mēs atbraucām stipri ātrāk, taču tas ir labāk, kā nokavēt, jo tad mūs vairs izrāžu zālē nelaistu iekšā.

P.Čaikovskis ir krievu komponists, kurš ir visplašāk pazīstamais no 19. gs. komponistiem. P. Čaikovskim pašam vismīļākais no mūzikas žanriem, esot bijusi opera. Čaikovskis īpašu uzmanību pievērsis operu libretam, to centrā, galvenokārt, licis cilvēciskas jūtas un pārdzīvojumus. Komponists bija izsmalcinātu un vienreizīgu melodiju un harmonijas radītājs, viņa mūzika tieši pauž paša emocionālo, bieži vien melanholisko dabu. Čaikovska mūzikā atspoguļojas visa cilvēka dzīve ar tās priekiem, bēdām, cerībām, cīņu un izmisumu.

Operas saturs.

Operas galvenais varonis ir Hermanis – jauns vīrietis, kurš bieži uzturas spēļu zālē, taču pats nekad nespēlē. Viņš ir iemīlējies Lizā, taču šī meitene jau ir Jeļecka līgava. No drauga Hermanis izdzirdēja par Grāfieni un 3 laimīgo kāršu noslēpumu. Tas vēsta, ka jaunībā Grāfiene uzzinājusi šo noslēpumu, tad to pastāstījusi savam vīram un mīļākajam. Naktī pie viņas ieradies rēgs un draudējis, ka Grāfiene mirs tad, kad 3. vīrietis ieradīsies, lai uzzinātu kāršu noslēpumu. Hermani šis stāsts ieinteresē, viņš vēlas uzzināt noslēpumu un atklāt Lizai savas jūtas. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties