Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441739
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par speciālajām nozieguma sastāva pazīmēm uzskatāmas tas, kuras likumdevējs ietvēris atsevišķos nozieguma sastāvos papildus nozieguma sastāva pamatpazīmēm. Tādas pazīmes ir, piemēram, bīstamas sekas un cēloņsakarība materiālajos nozieguma sastāvos, nozieguma izdarīšanas vieta, laiks, veids, nozieguma priekšmets, nozieguma mērķis vai tā izdarīšanas motīvs, speciālais subjekts, norāde uz cietušo noziegumā u. c.
Tomēr jēievēro, ka nozieguma sastāvu pazīmju dalījums pamata un specialajās pazīmes, ir vienīgi teorētiska rakstura un pastāv vispārējām nozieguma sastāva jēdziena ietvaros. Tāds nozieguma sastāvu pazīmju iedalījums palīdz izdarīt atsevišķu nozieguma sastāvu dziļāku analīzi.
Iztirzājot konkrētu nozieguma sastāvu, jāņem vērā visas kriminālkodeksa sevišķās daļas attiecīgās normas dispozīcijā ietvertās nozieguma sastāva pazīmes, ari tās, kuras teorētiski izdalām kā nozieguma sastāva speciālās (fakultatīvās) pazīmes. Ja trūkst kāda konkrēta nozieguma sastāva paredzēta speciāla pazīme, tad personas darbībā vai bezdarbībā tāpat nav konstatējams attiecīgais nozieguma sastāvs.
Nozieguma sastāva speciālās pazīmes var būt uzrādītas nozieguma pamatsastāva pazīmju skaitā. Citos gadījumos šādas pazīmes maina nozieguma kvalifikāciju, ja tās paredzētas kriminālkodeksa sevišķās daļas panta dispozicijā kā nozieguma, kas paredzēts pamatsastāvā, pastiprinošs (kvalificējošs) vai mīkstinošs apstāklis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1376798
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties