Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:847039
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāda ir romāna kompozīcija? Cik romānam ir daļu? Uzrakstiet tām nosaukumus!
Romāns veidots nepārtrauktā attīstībā, kur katra daļa ir kā jauns attīstības vilnis. Pirmajā daļā Atvadu rīts atklāta situācija, noskaņa, īsumā raksturots katrs no bēru dalībniekiem. Otrā daļa Dzīves svinēšana ir bērinieku stāsti par Eleonoru. Tajos atklātas dažādas (gan vieglprātīgas, gan skarbas) epizodes no Eleonoras dzīves. Priecīga mums ir šī diena- romāna atrisinājums, Eleonora Helēnai kļuvusi daudz tuvāka, saprotamāka, noskaidrojas arī kāpēc Ugam ieaudzināts naids pret Eleonoru. Krīt dažādas emocionālās barjeras. Zīmīgs ir romāna sākums un beigas- tajās ir sapnis, kas sākumā šķiet mistisks, taču beigās veido tādu kā atsauci.

Raksturojiet literāros tēlus! Kas īpatnējs personvārdu izvēlē? Kādas Eleonoras dzīves epizodes bērinieki atsauc atmiņā, kāda kopaina veidojas par Eleonoras raksturu? Uzzīmēt literāro tēlu attiecību shēmu!
Literāro tēlu vārdi izvēlēti kā raksturu atklājošs vai kontrastējošs elements. Helēnas vārdu bieži asociē ar Mēness dievieti Selēnu, kas ir ļoti emocionāla, ātri maina garastāvokli. Šādi atklāts ir arī Helēnas raksturs- no dziļas apātijas līdz savdabīgām vīzijām un sapņojumiem par vēlamo un esošo. Viņa romāna gaitā cenšas valdīt pār sevi, taču tas ne vienmēr izdodas. Eleonora- noslēpumaina, parasti šo vārdu romāniem izvēlas intriģējošu un iekšēji kontrastējošu personu raksturošanai, šis romāns nav izņēmums. Šeit Eleonora pilnībā netiek atklāta- viņas mūžs ir mīkla visiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties