Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:145533
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, neverbālā komunikācija ir vēl būtiskāka par verbālo, jo spēj sniegt daudz vairāk informācijas par mums kā par cilvēkiem. Kā, piemēram, aizejot uz darba interviju ar savu potenciālo darba devēju cilvēkam uztraucēties tas neviļus pauž savas ārējās izpausmes ar žestu un mīmikas palīdzību un daudzi no šiem žestiem un runas maniere kādu lietojam var atmaskot mūsu iekšējo ne pārliecinātību par sevi. Sarunā ar vārdiem var piemānīt, jo mutiski saziņas līdzekļi tiek izmatoti mūsu prāta apziņas līmenī, kamēr ķermeņa valoda, tai skaitā žesti, ir zemapziņas zīmju sistēma. Tos var slikti kontrolēt vai nevar kontrolēt vispār, tāpēc tie parāda mūsu patiesās jūtas un nodomus. Tādēļ var rasties situācija, kad verbāli mēs sniedzam informāciju par sevi, taču mūsu ārējās neverbālās izteiksmes nonāk ar tām pretrunā nepaužot tiešu pārliecinātību gan par sevi, gan saviem uzskatiem un zināšanām.
Secinot to cik plaša ir mūsu neverbālā saskarsme un maniere kā mēs to pasniedzam, persona, kas šajā jomā ir lietpratējs analizējot neverbālo informāciju spēj iegūt daudz plašāku informāciju par komunikācijas partneri nekā sarunājoties ar viņu. Par pamatu tam galvenokārt kalpo dažādi sociālie eksperimenti, kas pierāda, ka cilvēks minimāli spēj kontrolēt neverbālās saskarsmes norisi, gan tas, ka tajā ir daudz mazāk apziņas radītu stereotipisku elementu, tādēļ diezgan droši var apgalvot, ka neverbālā komunikācija ir personas kā komunikācijas subjekta galvenā izpausme. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1362555
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties