Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:852623
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Un šim visam kā kulmināciju ir jāmina, ka 2000. gadā profesores Ģ, Eniņas un J. Fricberga vadībā Gaiļezera slimnīcā tika atvērta pirmā insulta vienība, kura specializējās tieši uz insulta un tā akūtās fāzes, jeb “laika loga” pētījumiem un ārstēšanas metodēm. Insulta vienībai tika pieaicināti rehabilitācijas speciālisti no “Vaivariem”, kuru darbs agrīnā insulta ārstēšanas stadijā ir nesis būtiskus panākumus insulta mirstības mazināšanā. Joprojām tiek aktīvi veiktas un attīstītas visa veida ārstēšanas metodes, no trombolītiskajām terapijām, antikoagulantu terapijas un neiroķirurģiskas operācijas. Pēc neiroangioloģijas centra pieredzes ir izveidotas un izstrādātas “Insulta aprūpes vadlīnijas ātrās palīdzības ārstiem, neirologiem un ģimenes ārstiem”, kuras akceptēja Pasaules Veselības organizācija un kuras tiek šobrīd pielietotas visā pasaulē. Mūsu centra ārsti ar saviem pētījumiem un atklājumiem regulāri piedalās neirologu konforencēs visā pasaulē.
Esmu tiešām lepns par to, cik daudz mūsu mazā valsts ir spējīga sasniegt un nest pasaulei, par spīti tam, cik maz esam. Šis mazais skaits varbūt nešķiet būtisks, bet tam ir nozīme tieši neiroķirurgu profesionālās karjeras attīstībai, jo ķirurgam ir jāoperē, bet mazā nepieciešamo operāciju skaita dēļ ir jāskatās ārzemju virzienā. Neiroloģijas terapētiskās un profilaktiskās puses attīstība ir nesusi ievērojamu uzlabojumu Latvijas teritorijā mītošo iedzīvotāju smadzeņu veselībā un es ceru, ka šis trends nemainīsies.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties