Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:189234
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan heroīns joprojām ir visbiežāk lietotais opioīds, sintētisko opioīdu lietošana kļūst arvien izplatītāka un ir palielinājies to valstu skaits, kuras norāda, ka sintētiskie opioīdi ir primārās narkotiskās vielas, ko lietojuši ārstēšanos sākušie pacienti.
Nelikumīgā narkotiskā viela, par kuru visbiežāk tiek ziņots neatliekamās hospitalizācijas gadījumos, ir heroīns, dažos reģionos bieži tiek minēts kokaīns, citi stimulanti un kaņepes. Aplēsts, ka Eiropas Savienībā 2014. gadā aptuveni 1,2 miljoni cilvēku ir saņēmuši ārstēšanos saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu lietošanu. Kokaīna lietošana ir izplatītāka Eiropas rietumu un dienvidu valstīs, bet Eiropas ziemeļu un austrumu valstīs biežāk lieto amfetamīnus (amfetamīnu un metamfetamīnu). Dažās valstīs pastāv bažas par jaunu ārstniecības pieprasījumu skaita pieaugumu saistībā ar amfetamīnu lietošanas radītām problēmām, neraugoties uz relatīvi stabilu lietošanas līmeni. Kopumā pēdējos desmit gados Eiropā par 50 % ir palielinājies tādu pacientu skaits, kas pirmo reizi sāk ārstēšanu un “Eiropas 2016. gada ziņojums par narkotikām — svarīgākie fakti” kā primāro narkotiku norāda amfetamīnus. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar amfetamīnu lietošanas pieaugumu Vācijā un mazākā mērā ar metamfetamīna lietošanas pieaugumu Čehijas Republikā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties