Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:324310
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nacionālisms ietver dažādas definīcijas. Pirmkārt, tas tiek izprasts kā politisks princips, kas nosaka, ka politiskais un nacionālais elements ir savstarpēji saskanīgi. Otrkārt, nacionālisms tiek saprasts kā sentiments vai kā kustība. Nacionālais sentiments ir kā dusmu sajūta, kas ietver vardarbības principu vai kā apmierinātības sajūta, kas ietver piepildījumu. Nacionālo kustību stimulē tieši sentiments. Treškārt, nacionālisms tiek izprasts kā politiskās leģitimitātes teorija, kas nosaka, ka etniskās robežas nepārkāpj politiskās robežas.
Lai izprastu nacionālismu, ir jāapskata valsts un nācijas jēdzieni. Valsts pēc Vēbera ir aģentūra, kas veido leģitimitētas vardarbības monopolu pār sabiedrību. Šo varas resursu nevar izmantot privāto interešu realizācijai, bet to var izmantot tikai leģitimitēta politiskā autoritāte. Par valsts pazīmēm tiek uzskatītas sociālā darba dalīšana un institūciju jeb aģentūru tīkla izveide. Pastāv uzskats, ka nacionālisms nevar veidoties, ja nepastāv valsts. Tomēr valsts tāpat kā nācija ir drīzāk nejaušība vai sakritība, nevis universāla nepieciešamība. Pašu nāciju definē divos veidos:
1.Divi cilvēki pārstāv vienu nāciju, ja tie veido vienu un to pašu kultūru, kas izpaužas kā kopēja ideju un zīmju sistēma un kā kopējas komunikatīvās un uzvedības saistības;…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137296
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties