Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,40 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,09
Pirkt
Identifikators:504761
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2008.
Valoda: Krievu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

В пьесе М.Горького «На дне» представлены картины реальной жизни, жизни жестокой, полной страданий и мучений. Поместив людей с совершенно разными характерами в одну ночлежку, Горький показывает нам их положение с разных сторон и поднимает сложные, вечные, жизненные вопросы.
Центральным вопросом всей пьесы является вопрос о разном понимании гуманизма. Странник Лука проявляет гуманизм, основанный на лжи из сострадания и жалости к людям. Шулер Сатин выражает идею о гуманизме, призывающем человека к борьбе с реальными обстоятельствами и основанного на правде. Что же лучше¬ – сладкая ложь или горькая правда жизни? Лука убежден, что, конечно, ложь.Он лжет из жалости к людям, ведь «не всегда правдой душу вылечишь. Он выполняет в пьесе роль утешителя. Анну он успокаивает разговором о блаженной тишине после смерти. Пьянице Актеру он рассказывает о бесплатной лечебнице. Пеплу советует ехать в Cибирь. Старик искренне желает всем добра и поэтому всех жалеет, считая, что «Христос-от всех жалел и нам так велел». Рассказом о том, как он однажды пожалел двух воров, Лука убеждает нас в том, что иногда нужно во-время пожалеть человека, и он станет лучше. Свою ложь Лука опрадывает притчей о человеке, который верил в существование праведной земли. Когда некий ученый доказал, что такой земли нет, человек с горя повесился. Этим Лука хочет доказать, насколько спасительна для людей иногда ложь, и как убийственна бывает правда.
Горький же убеждает нас в том, что гуманизм странника Луки не ведет к добру: после ухода Луки и крушения надежд ночлежников, Актер удавился, Пепла послали на каторгу в Сибирь, Наталия погибла от рук Василисы.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,60 €
Materiālu komplekts Nr. 1342547
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „"На дне" Максима Горького как философская драма”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/504761

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties