Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255932
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Diezgan nesen man nācās noskatīties video, kurā kāds vīrietis entuziastiski klāstīja savu muzikālo izgudrojumu. Pie viņa ķermeņa bija pievienoti krāsaini vadi, kas, savukārt, savienoti ar datoru, uztver kustības, kuras viņš veic, Neizmantojot ne balsi, ne mūzikas instrumentus, taču veidojot dažādas kustību kombinācijas, tika radīts skaņdarbs. Tiesa, šis izgudrotājs, kratīdamies ar saviem piespraustajiem vadiem, vairāk atgādināja no slimnīcas izbēgušu mēnessērdzīgu pacientu, taču, lai nu kā, mūzika tika radīta. Mūsdienās, pateicoties tehnoloģijām, par mūziķi var kļūt pilnīgi ikviens, turklāt, ja palaimējas būt izskatīgam, tad arī nopelnīt var labi..Protams, tas ir stereotipizēts pieņēmums, jo blakus šiem gadījumiem vēl joprojām ir patiesi muzikāli talantīgi ļaudis.
Skatījums uz mūsdienu mūziku ir ļoti grūti izvērtējams. Salīdzinoši ar seno un viduslaiku cilvēku, mūzika ievērojami zaudējusi savu garīgumu un ieguvusi vairāk izklaidējošu raksturu. Pateicoties radio, televīzijai un internetam, tā pie mums nonāk ikdienas dzīvē, kas no vienas puses, mūsu dzīvi padara skaņām bagātāku, taču no otras puses mūzika tiek reducēta līdz fona trokšņa līmenim. Maz cilvēku aizdomājas par mūziku kā par „uztvertām, īpaši izveidotām vai nejaušām priekšmetu vai parādību izraisītām gaisa svārstībām, kas ar asociāciju, analoģiju un sinestēziju palīdzību iedarbojas uz cilvēku.” Tomēr, no otras puses, arvien populārāka kļūst mūzikas terapija. Šajā internacionālajā laikmetā cilvēki arvien vairāk interesējas par citām kultūrām, arvien populārāka kļūst tā sauktā „Pasaules mūzika”. Tomēr dažkārt šķiet, ka visa kā ir par daudz. Arvien vairāk es sāku skatīties šķībi uz masu mūziku, kurā ikdienu tiek pārkāptas morāles un ētikas robežas. Kā mierinājums der tas, ka gan valsis, gan džezs, un praktiski viss jaunais sākotnēji licies nepieņemams. Bet vai tiešām nekam nav robežu, arī mūzikai? Un kurp tas mūs ved? Lai nu kā, galvenais ir atcerēties, ka mūzika ir viens no cilvēka garīgās uz radošās izpausmes visbrīnišķīgākajiem veidiem, tāpēc ir vērts padomāt, kā pareizi to izmantot, lai arī skaņa būtu viens no tiem līdzekļiem, caur kuru mēs nesam savu idejas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1323070
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties