Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593882
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Rituāliem ir daudz funkciju gan individuālā, gan grupu vai sabiedrības līmenī. Tie var gan paust, gan vienkārši pārraidīt emocijas, tās kontrolēt vai pastiprināt. Atjaunot harmoniju un līdzsvaru. Rituāliem liela nozīme ir sazinoties ar garu pasauli. Tie var būt cieši saistīti ar vardarbību un iznīcināšanu. Tie ir dramatiski un tos var uzskatīt par tādām kā izrādēm, kuras ietver gan skatītāju, gan dalībnieku.1 Rituālu nozīme gadu tūkstošu laikā nav mazinājusies. Daudzi no tiem ir transformējušies, mainoties cilvēku uzskatiem un zinātnes atklājumiem, tomēr tie vēl joprojām daudzās sabiedrībās rituāli ir kultūras daļa, kas veido to identitāti.
Skaidrojot rituālu vislabāk ir nevis meklēt vienu vienkāršu izskaidrojumu, bet rituālu pētīt kā daudzšķautņainu procesu, kāds tas arī ir. Reakcijas rituālu laikā nav iespējams izplānot, jo cilvēku emocijas, piemēram, bērēs var būt dažādas – no raudām un skumjām līdz līksmošanai un smiekliem.2 Dažas sabiedrības bēres neuzskata par cilvēka dzīves beigām, tieši otrādi, tās ir jauns dzīves cikla sākšanās.
Rituāliem ir vairāki veidi, kuri iekļauj ritualizēšanu, pieklājību, ceremoniju, liturģiju, maģiju un svinības. Katrā reizē uzsvars uz šiem veidiem ir savādāks, atkarībā no rituāla funkcijām. Šī pieeja parāda gan pašu rituālu atšķirīgo dabu, gan teorētiķu un novērotāju dažādās intereses.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1309932
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties